Cine conduce pe electric, pe electric rămîne, noua filozofie BMW

BMW redenumește unele modele și a rezervat nume pentru multe modele electrificate (adică pur electrice și hibride): de la iX1 la iX9 și de la i1 la i9. „Pentru noi, electro-mobilitatea este noul <<normal>>”, a declarat Klaus Fröhlich, membru în consiliul de conducere al BMW Group responsabil de dezvoltare, într-un comunicat de presă.

Producătorul auto german spune că toate modele electrificate BMW (deci hibride și electrice) vor aparține sub-mărcii i, iar numele de la iX1 la iX9 sunt rezervate de companie, reiese dintr-un anunț oficial.

Așadar, singurul SUV hibrid BMW al momentului (pentru Europa), BMW X5 xDrive40e, teoretic ar urma să se numească BMW iX5 (probabil urmat de indicativul xDrive40 sau xDrive40i – BMW nu a dat detalii în acest sens). Rămâne de văzut ce formă vor lua, mai exact, numele de mașini BMW electrice și hibride.

Pe lângă BMW X5 xDrive40e, BMW mai vinde, în China, o versiune hibridă a lui BMW X1, cu ampatament mărit. Următorul pas important va fi lansarea, în 2020, a lui BMW iX3 (adică o versiune electrică a lui BMW X3).

Practic, până acum, BMW a adăugat litera „e” la finalul indicativului de tracțiune și motorizare, în cazul mașinilor hibride. Din 2018 încolo, pentru tot ce va însemna modele noi sau facelift-uri, faptul că un anume SUV BMW este hibrid sau electric va fi marcat prin litera „i” înainte de X.

BMW spune că 2018 va fi „anul X”, urmând să fie lansate SUV-urile BMW X2 și BMW X7. De asemenea, tot în 2018, va fi introdusă pe piață și o versiune restilizată a lui BMW X4.

Pentru 2017 obiectivul BMW Group este să livreze peste 100.000 mașini electrificate, obiectiv deja realizat.

Ca total general, de când a lansat primele mașini hibride și electrice și până în prezent, BMW Group a livrat circa 200.000 mașini electrificate, dintre care aproape 100.000 unități sunt BMW i3.

Pentru BMW i3 și BMW i8 circa 80% dintre clienți sunt noi pentru marcă – atât de mare este gradul de cucerire.

„Cine condue electric, rămâne pe electric. Trebuie să-i convingem să meargă electric o singură dată”, a declarat Harald Krüger, președintele BMW Group.

Potrivit acestuia, a cincea generație de medii de stocare a energiei va permite mobilității electrice să devină atractivă și pentru condusul pe distanțe mai lungi.

„Mulțumită sistemelor electrice modulare, de la începutul următoarei decade va fi posibil să punem pe orice model orice sistem de propulsie, în funcție de cerere”, a explicat Krüger.

Mașina de serie derivată din BMW i Vision Dynamics va avea o autonomie de până la 600 km.

„Până în 2025 vom oferi 25 de modele electrificate, dintre care 12 vor fi pur electrice”, a declarat Krüger.

În 2019 vine MINI electric, în 2020 versiunea electrică a lui BMW X3, iar în 2021 modelul BMW iNEXT, a anunțat BMW, în repetate rânduri.

„Toate mărcile noastre vor fi electrificate”, potrivit lui Klaus Fröhlich.

În 2010 în interiorul BMW s-a luat decizia de a lansa a avea pe piață cel târziu în 2015 modele hibride plug-in și electrice, urmând ca din 2021 încolo să fie lansată o nouă generație de sisteme de propulsie electrice (a cincea), care să ducă automobilul electric într-o nouă ligă din punctul de vedere al distanțelor ce pot fi parcurse.

Pentru a dezvolta mașini autonome BMW Group pune pe stradă o flotă de 40 unități BMW Seria 7 în München, Israel și California. Cei mai importanți parteneri în acest sens sunt Mobileye și Intel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 2