“Ciocu mic” d’le Tim Cook, nu crezi ca e ridicol, doar cate 50 de euro impozit la fiecare milion de euro profit?!!

83014701

Comisia UE a cerut companiei americane Apple să achite compensații de miliarde către autoritățile fiscale. Concernul american refuză însă. Iar directorul executiv al companiei comentează această decizie prin cuvinte dure.

Directorul executiv al Apple, Tim Cook, atacă dur Uniunea Europeană datorită pretențiilor acesteia de a primi compensații fiscale. Acuzațiile de la Bruxelles sunt comandate politic, spune Cook pentru ziarul Irish Independent. El va colabora strâns cu guvernul irlandez pentru a se opune deciziei. Nimeni nu a falsificat nimic și trebuie să se ia atitudine, iar Irlanda este șicanată ca țară de autoritățile europene, consideră acesta.

Cook ia astfel atitudine în fața criticilor ministrului american de finanțe, Jack Lew, care consideră că europenii oferă facilități fiscale care dăunează fiscului american. Iar Tim Cook crede că recentele decizii ale Comisiei UE sunt o încercare de a impune în Europa politici fiscale asemănătoare celor din SUA.

Comisarul european pe probleme de concurență, Margrethe Vestager, a catalogat ca ilegal un acord fiscal între guvernul irlandez și concernul american de tehnologie și a cerut ca Apple să plătească compensații în valoare de 13 miliarde de euro. Ea acuză compania americană că în anul 2014 un impozit total de doar 0,005% pe profitul total obținut în Europa și în Irlanda. Adică 50 de euro pentru fiecare milion de euro profit.

Cook a catalogat acuzațiile europenilor ca având fundament politic, în respectivul an Apple ar fi achitat taxe în valoare de 400 de milioane de dolari. Astfel Apple ar fi fost cel mai important plătitor de taxe din Irlanda în anul respectiv. Cook crede că există de asemenea un sentiment general negativ împotriva companiilor americane. Acesta ar fi motivul pentru care Apple a fost luată în vizor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Apple-Chef-spricht-von-politischem-Mist-article18543211.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

57 − = 47