CIPRU PE REVENIRE

  •  2-format3-1Șeful băncii centrale cipriote a demisionat

După numai doi ani ca șef al băncii centrale a Ciprului, Panicos Demetriades depune armele. Autoritatea monetară este în dezacord. Președintele Anastasiades a vrut chiar ca acesta să fie dat afară.

 

După aproape doi ani de mandat șeful băncii centrale cipriote, Panicos Demetriades, are o dispută cu guvernul. Demisia sa a fost acceptată în cursul zilei de luni de către președintele țării Nikos Anastasiades. Conform informațiilor din presa cipriotă, acesta își va părăsi biroul începând cu data de 10 aprilie.

 

Demisia lui Demetriades a fost mult așteptată. Relația sa cu guvernul acestei mici națiuni insulare a fost destul de zdruncinată. Mass-media a raportat în mod repetat dezacordul dintre șeful băncii centrale și președintele Anastasiades. Președintele conservator l-a considerat pe Demetriades responsabil pentru erorile ce au dus Cipru anul trecut aproape de faliment. Anastasiades a spus în septembrie că va cere Curții Supreme a ciprului să ia în vedere concedierea lui Demetriades.

 

Atât Anastasiades cât și ministrul de finanțe Harris Georgiades l-au criticat pe Demetriades pentru operațiunile sale de anul trecut de manipulare a cursului valutar din Cipru. Criza din Cipru a ajuns la un apogeu în momentul adoptării unui program de salvare de 10 miliarde de euro la care au participat țările din zona euro și Fondul Monetar Internațional.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Zyperns-Zentralbankchef-tritt-zurueck

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 − 84 =