CIPRU PRIVAT

  • 962cipru_2Parlamentul din Cipru aprobă privatizarea

Parlamentul din Cipru a aprobat o lege a privatizării după mai multe zile de proteste. Concedierile vor fi evitate, dar nu pentru toți angajații.

 

Parlamentul cipriot a aprobat în cadrul reuniunii de marți o lege a privatizării. 30 de parlamentari au votat pentru, 26 împotrivă conform Biroului Parlamentar de la Nicosia. Aprobarea privatizării a fost o condiție pentru furnizarea de ajutor în această mică țară lovită de criză. O primă lege a privatizării a fost înaintată încă de joi, dar a eșuat în Camera Repezentanților din Nicosia. Astfel, ajutorul pentru Cipru a stat pe marginea prăpastiei. Potrivit ministerului cipriot al finanțelor, ajutorul așteptat urgent este de 236 milioane de euro.

 

Majoritatea membrilor au fost de acord de această dată. Cu toate acestea, fiecare privatizare va fi necesar să fie aprobată separat de fiecare dată de către Parlament. Iar în plus, nici unul dintre angajații întreprinderilor de stat nu ar urma să fie dat afară. În fața Parlamentului circa 500 de angajați au protestat pașnic în ultimele zile. Aceștia se tem pentru posibilitatea disponibilizării în masă.

 

Privatizarea planificată se referă în principal la compania de electricitate AHK, compania de telecomunicații cipriotă și cele două porturi principale ale țării în Limassol și Larnaca. Privatizările sunt o parte integrantă a salvării europene a Ciprului. Țara speră în acest an la 1,4 miliarde de euro încasări prin vânzarea activelor și companiilor de stat.

 

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/eurokrise/zypern/hilfsgelder-gesichert-zyperns-parlament-stimmt-privatisierungen-zu-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 44 = 52