Circ regal, Paul al României, executat silit pentru 4,7 milioane de lire sterline, banii ajung la Radu Duda

paul-lambrino copy

Un executor judecătoresc a ridicat joi mai multe obiecte de artă și bijuterii din locuința din București a lui Paul de România (fost Lambrino). Banii ce vor fi obținuți în urma licitării acestor bunuri vor ajunge la un jurnalist din Marea Britanie căruia românul trebuie să-i plătească 4,7 milioane de lire sterline.

Din această sumă, 1,8 milioane de lire sterline reprezintă despăgubiri, iar 2,9 milioane, cheltuieli de judecată. Banii nu vor rămâne la Marco Houston, patronul publicatiei britanice Royalty Magazin, ci îi vor fi virați în final lui Radu Duda, soțul principesei Margareta.

Avocatul lui Paul, Mircea Andrei, a explicat că Marco Houston ar fi scris, la îndemnul lui Paul, un articol defăimător la adresa lui Radu Duda, iar acesta l-a dat în judecată şi a obţinut o sumă uriaşă.

„Din prietenie (pentru Paul al României – n. red.), Marco Houston a publicat un articol negativ împotriva lui Radu Duda. Acesta l-a dat în judecată pe Marco Houston şi a câştigat acest proces”.

„A câştigat aproximativ 2 milioane de lire sterline despăgubiri şi ulterior Marco Houston l-a dat în judecată pe prințul Paul ca să recupereze banii pe care era obligat să-i plătească față de Radu Duda”, a mai explicat Mircea Andrei.

Obiectele au fost scoase joi la licitație, în fața clădirii din București unde locuiește Paul al României. Poliția a intervenit însă, pentru că executorul nu deținea autorizație pentru o astfel de activitate în stradă, și vânzarea a fost întreruptă. Urmează ca licitația să fie reluată săptămâna viitoare, la o adresă ce va fi anunțată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

98 − = 97