Cisco are solutii pentru reducerea somajului

cisco-systems

Cisco intenţionează să reducă rata şomajului în rândul tinerilor din UE, cu un nou program de educaţie
Gigantul tehnologic, Cisco Systems speră să contribuie la combaterea nivelului ridicat al șomajului în rândul tinerilor europeni și să abordeze diferența de competențe din regiune, cu un nou program de educație. Compania americană a lansat programul, Internet Networking Academy of Everithing, oferindu-le electricienilor abilitățile de protocol internet pentru a deservi milioanelor de noi dispozitive inteligente Grid.

Se estimează că 240 de milioane de contoare inteligente vor fi schimbate până în 2020 în Europa.
Cisco este un semnatar al marii coaliții Comisiei Europene pentru ocuparea forței de muncă digitală, care are scopul de a face față lipsei de competențe digitale în Europa și cele câteva sute de mii de locuri de muncă vacante legate de TIC. Potrivit Eurostat, organismul oficial de cercetare al Comisiei Europene, rata șomajului în rândul tinerilor a scăzut de la 23,4% în luna aprilie la 23,3% în luna mai. Înn schimb, rata șomajului în rândul tinerilor din Marea Britanie a fost de 18,5% în primele trei luni ale anului.

Lipsa competențelor este, de asemenea, o problemă în Marea Britanie, secretarul de afaceri Vince Cable avertizând că diferența este “devastatoare” în sectorul de producție din Marea Britanie.
“În Europa, știm că cererea pentru lucrători în domeniul TIC este mare”, a declarat David Bevilacqua, vice-presedinte al regiunii de sud, Cisco EMEAR . “Sunt proximativ 26 de milioane de șomeri în Europa, iar Comisia Europeană se așteaptă ca 900.000 de posturi vacante vor fi neocupate până în 2020.”
http://www.ibtimes.co.uk/cisco-plans-crackdown-eu-youth-unemployment-skills-initiative-1455948

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 24