Cisco elimină 14.000 de joburi

b720690a069cd3160c31ee77e564ba78

Specialistul american în domeniul rețelisticii, Cisco Systems, se orientează către reduceri de personal și restructurare, arată un raport din presă. Aproape un sfert din angajați pot să își piardă jobul. Compania vrea să se reorienteze în mod radical.

Americanii de la Cisco Systems, specialiști în domeniul rețelisticii se orientează spre restructurare, potrivit unui raport din presă. Fix 14.000 de locuri vor fi tăiate, aproape 20% din angajați vor fi afectați, după cum raportează pagina de tehnologie CRN. Concernul din San Jose, California, va anunța concedierile în următoarele săptămâni.

Pe viitor afacerile software vor juca un rol mai important. Afacerile tradiționale cu rețelistică vor fi doar afaceri cu rol secundar. Cisco a refuzat să dea declarații pe marginea acestui subiect. Cisco a emis deja oferte de pensionare anticipată către mulți dintre angajați, raportează CRN.

Cisco deșine o cotă importantă de piață în afacerile software și astfel compensează cheltuielile tot mai mici ale concernelor telecom pentru tehnică de rețea, precum switch-uri sau routere. Concernul american a investit deja în produse noi precum software de analiză sau soluții pe bază de tehnologii cloud pentru centrele de date. Cisco deținea la sfârșitul lunii aprilie peste 70.000 de angajați.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Cisco-streicht-14-000-Stellen-article18434321.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 − = 64