Citigroup a inregistrat o scădere de 27% a profitului trimestrial

_87731624_87731591

Banca americană Citigroup a raportat o scădere de 27% a profiturilor din primul trimestru, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Potrivit Citi, scăderea s-a datorat faptului că a pus deoparte mai mulți bani pentru a acoperi pierderile din credite de energie, precum și costul ridicat pentru unele din afacerile sale.

Citi, care a inceput să se concentreze asupra afacerilor mai profitabile, a inregistrat o scădere a venitului net la 3,5 miliarde de dolari de la 4,8 miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului trecut. Cu toate acestea, rezultatele au fost mai bune decât se aşteptau analiștii. Directorul executiv, Michael Corbat a declarat că Citi ar face progrese “in a deveni o instituţie mai mică, mai simplă, mai sigură și mai puternică”.

Citigroup a înregistrat o scădere mai mare a profitului , in mare parte din cauza expunerii mai mare la piețele emergente, unde economiile au incetinit ritmul de creştere. Banca a inceput vânzarea de active și lăsând piețele mai puțin profitabile. Corbat a declarat că in primul trimestru câștigurile au inclus “o taxa semnificativă de repozitionare ” de 491 milioane de dolari.

http://www.bbc.com/news/business-36056072

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

91 − 81 =