Citigroup, amendă de miliarde, si scapa de urmarirea penala

43356750

Citigroup, amendă de miliarde
O amendă de aproximativ șapte miliarde de dolari va trebui, potrivit rapoartelor mass-media să plătească Citigroup. Această amendă apare ca efect al unei dispute ipotecare cu Departamentul de Justiție al SUA. Banca a confirmat acest lucru chiar în cursul zilei de luni.

Datorită vânzării de titluri de valoare ipotecare neperformante înainte de declanșarea crizei locuințelor, gigantul bancar american Citigroup are de plătit aproximativ 7 miliarde de dolari, potrivit rapoartelor din mass-media, în scopul de a scăpa de urmărirea penală. Ulterior, Departamentul de Justiție al SUA a convenit asupra acestui lucru împreună cu banca, potrivit unor rapoarte aprținând, printre altele, New York Times.

Banca se presupune că a condus către credite imobiliare slab securizate, titluri de valoare bazate pe ipotecă care a provocat pierderi de miliarde investitorilor, inclusiv statului american. Săptămâna trecută Wall Street Journal a raportat că Citigroup a fost de acord să plăteaască mai mult de patru miliarde de dolari. Departamentul de Justiție al SUA a cerut inițial douăsprezece miliarde de dolari. Citigroup a intrat în negocieri cu o ofertă de 363 milioane de dolari.

Datorită unei situații similare, banca americană JP Morgan Chase a acceptat o penalizare de 13 miliarde de dolari anul trecut. Bank of America se află în negocieri cu autoritățile americane, iar de la aceștia se aștepată plata unei sume de până la 17 miliarde de dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Citigroup-muss-Milliardenstrafe-zahlen-article13207221.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 + = 33