Ciudățenie de la Volkswagen reeditată în variantă electrică


Vă mai amintiți de Volkswagen Kubelwagen? Este un vehicul militar ușor, proiectat inițial de Ferdinand Porsche și construit de producătorii auto germani în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, pentru a intra în folosința armatei. A existat și o versiune civilă, care a fost vândută în SUA sub numele de Thing Moniker în perioada anilor `70. Acea ciudățenie ar putea să se întoarcă în curând în versiune electrică, potrivit unui nou raport.

Stând de vorbă cu jurnaliștii de la publicația “Car and Driver”, directorul de brand de la VW, Herbert Diess, a declarat că el este interesat de învierea acestui model decapotabil cu patru uși folosindu-se de viitoarea arhitectură MEB (Modular Electrification Toolkit) pentru vehicule electrice. El crede că un vehicul utilitar cu zero emisii, de inspirație retro, ar putea fi o propunere interesantă pentru piață, pe măsură ce Volkswagen caută să reînvie o parte din simbolurile sale din trecut.

Dar are oare Volkswagen planuri pentru a crea un alt Beetle al lumii moderne? Nu există încă o decizie în acest sens, a declarat Diess pentru publicația “Car and Driver”, pe măsură ce producătorul este încă nedecis cu privire la conceptele emoționale care vor fi necesare. Un lucru este sigur – acest Beetle nu va fi electric, poate următorul, dacă va mai exista unul.

Volkswagen a confirmat deja faptul că primul vehicul electric de inspirație retro care va fi lansat va fi o versiune de producție a lui Bulli, Budd-e și conceptelor I.D. Buzz, care se va baza de asemenea pe platforma MEB. Acesta va fi lansat pe piață în 2022 și va primi un sistem de propulsie complet electric, precum și capabilități autonome de nivel 3.

https://insideevs.com/volkswagen-thing-might-make-comeback-electric-vehicle/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =