CIUPERCA,GUNOI,PANOTAJ

54b63e0eeee8b83860df8844ad40521aMUZEU, AMENDA, CIUPERCA, GUNOI, CAMPUS, VULTUR, PANOTAJ

Din ciclul “SAPTE INTR-UNA” aveti mai jos sapte stiri sintetizate pe scurt, intr-una.

MUZEUL  Ţării Crişurilor nu se muta în Cetate nici dupa ultima incercare de vot, a doua conform legii, care spune clar ca orice proiect poate fi votat de maxim doua ori, aspect clarificat definitiv in sedinta de vineri a CL Oradea. Toate bune si frumoase pentru ca in aceste conditii Constructorul Salard nu mai sta pe pioneze si poate sa-si continuie lucrarile de reabilitatre in Cetatea Oradea unde lucrarile  incetinisera ca sa se vada in ce directie se face restaurarea Cetatii, cu predare la finalul anului urmator.

AMENDA de 33 de milioane de euro data de UE, CET-ului, nu-i chiar poveste cum doreau unii sa sugereze. „Atât timp cât eu voi fi ministru al Mediului, nu voi permite ca această instituție să încalce vreo lege, fie că vorbim de legislația din România, fie despre cea europeană”, zice ministru Korodi intr-un comunicat de presă al Ministerului,subliniind că legislaţia europeană este imperativă în ceea ce priveşte aplicarea de sancţiuni de genul celei primite de Oradea, pentru întârzieri în constituirea şi depunerea pachetului de certificate pentru emisia de CO2.

CIUPERCA, adica proiectul pentru  GRADINA PUBLICA DE PE DEALUL CIUPERCA, in valoare de circa 1,6 mil europlus TVA, a fost aprobat vineri de CL Oradea din care jumatate pune la bataie primaria si cealalta vine din fonduri europene.In versiunea aprobata s-a renunţat la cascadă şi lac, a ramas ceva  din mini-podgoria de Bihor, va mai fi  un amfiteatru cu o capacitate de 130 de locuri, punctul de informare turistică şi un punct de alimentaţie publică. Licitaţia va fi  în următoarele săptămâni cu  termen de predare de circa zece luni.

GUNOIUL ridicat de Ecobihor il vom plati mai scump. Vineri, cu unanimitate de voturi, la cererea societăţii Ecobihor, s-a aprobat indexarea tarifelor cu inflaţia euro la servicii pentru anul 2013, cu 1,4%.Incepând cu luna mai, tarifele pe tona de deşeuri menajere şi deşeuri amestecate cu moloz vor creşte cu 20 de eurocenţi adica tona de deşeuri menajere sau de deşeuri cu moloz vărsată în deponeu va creşte de la 14,57 euro la 14,77 euro. Tona de deşeuri din construcţii şi demolări va rămâne tot de 2,32 euro.

CAMPUSULUI orădean, cu destinatie preuniversitara, câştigat prin licitaţie de firma Selina pentru suma de 37,5 milioane lei cu TVA inclus, sumă din care s-au efectuat până acum lucrări în valoare de 8,3 milioane lei a trebuit sa-i fie mutata finantarea de pe  Ministerul Educaţiei, oprita de trei ani, pe Programul Operaţional Regional (POR), miscare aprobata tot vineri in CL. Proiectul consta in ridicarea a două corpuri de clădire, UN internat cu 300 de locuri şi garsoniere pentru cadrele didactice, cantină şi club, ateliere şcolare, sală de sport, bază sportivă şi punct termic.

VULTURUL NEGRU -FOSTA SALA BINGO, se reamenajeaza. Viceprimarul Mircea Mălan, spune ca  “lucrarea va consta dintr-o restaurare care să cuprindă nu numai punerea în valoare a volumului arhitectural și a decorațiilor spectaculoase, dar și o recreere a atmosferei anilor 1900, prin organizarea unor funcțiuni apropiate de cele originale ale sălilor cum ar fi: spații tehnice, amenajarea unei cafenele, la etaj, sala mare ca sală de spectacole,  sala mică, va fi un spatiu pentru  vizionări de filme sau/și spectacole pentru copii, iar holurile și foaierul pentru diferite expoziții”. Peste 17 milioane lei ar fi lucrarea, din care 4,45 milioane lei din bugetul local iar diferenta dintr-un Program dedicat revitalizării și conservării patrimoniului cultural și natural,  oferiți de Norvegia, Olanda și Lichtenstein.

PANOTAJUL, poveste veche. Inchirierea prin licitaţie a amplasamentelor pentru panourile publicitare din oraş pe zece pachete de amplasamente, fiecare cu cinci loturi de teren, cu preţul de pornire de la 1.400 lei pe pachet de amplasamente pe lună, a fost aprobata tot vineri de CL Oradea. Edilul nostru a sustinut  licitaţia cu plic închis pentru ca firmele vor avea un control mult mai bun asupra costurilor în vreme ce la procedura cu strigare ar putea oferta mai mult decât pot plăti: “Municipalitatea a mai făcut astfel de licitaţii, si s-a ajuns la preturi aberante şi nu s-a mai putut face nimic”, a afirmat in final Bolojan.

——————————————————————————————————————————————————————————–

regular_smile……..cu atatea aprobari de vineri, sigur sunt si pareri de rau…..

– Barbate, cum esti tu cam uratel, daca asta micu ar semana cu tine mi-ar parea cam rau, sincer!

– Si sa vezi ce rau o sa-ti para daca n-o sa-mi semene!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 − = 54