Clienții bancari au de a face cu filiale închise

9ce82ba41b9816f1bea7540e6758bb6b

Concedieri, concedii și spitale – Postbank duce o lipsă acută de personal. Aparent problema este atât de gravă încât anumite filiale sunt închise temporar. Neînțelegerile companiei provin din partea sindicatului Verdi.

Sindicatul Verdi din domeniul serviciilor acuză Postbank că închide temporar tot mai multe filiale datorită lipsei de personal. Astfel că doar marți 50 de filiale Postbank au fost închise toată ziua sau doar pentru câteva ore, anunță cei de la Verdi. Instituția financiară a confirmat aceste închideri temporare, a motivat însă această decizie prin necesitatea de a renova sau renunța complet la anumite filiale, precum și numărul mare de angajați plecați în concediu de odihnă ori de boală.

Reprezentantul federal al Verdi, Christoph Meister, s-a arătat convins de faptul că nu mai poate fi vorba doar de o situație provocată de îmbolnăvirea pe termen scurt a unor angajați, ci este vorba despre o situație dificilă provocată de lipsa pe termen lung a personalului, care determină restructurarea sau închiderea completă a unor filiale. Postbank a luat la începutul anului decizia de a renunța la aproape 600 de angajați cu normă întreagă din cei care se ocupă de administrarea filialelor.

Este însă de neînțeles de ce banca permite ca această situație să îi afecteze reprezentarea din teren, critică Meister. Proporția oamenilor bolnavi și numărul în creștere a persoanelor care se îmbolnăvesc grav sau pe termen lung, precum și un număr de angajați calculat, ridică și mai multe semne de întrebare față de reducerile de personal de anul acesta.

Postbank a explicat faptul că reducerea numărului de filiale, la care se adaugă și numărul mare de angajați plecați în concediu de odihnă și boală poate conduce la închideri temporare ale filialelor. Acest lucru se petrece, nu în ultimul rând, datorită principiului celor patru ochi, care este necesar pentru funcționarea unei filiale. Iar acest principiu nu s-a respectat de multe ori în ultimele săptămâni. Postbank nu a dorit să ofere alte informații.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Kunden-stehen-vor-geschlossenen-Filialen-article18803816.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 8