Clienții Deutsche Bank isi retrag fondurile

8d1a96916a80969930895c7cc852e31a

Deutsche Bank gestionează fonduri de mai multe miliarde de euro. Potrivit rapoartelor, în special investitorii instituționali retrag sume mari, ca răspuns la zvonurile privind posibilitatea achitării unor amenzi mari. Dar pentru instituția financiară acest lucru nu reprezintă deocamdată o problemă.

Unii clienți ai Deutsche Bank ar fi retras, se pare, mai multe miliarde de dolari, pentru că există temeri privind stabilitatea băncii. Printre aceștia se numără mai multe fonduri mari și influente de hedging, după cum raportează unele persoane din interior.

Fondurile au luat măsuri pentru a-și reduce activitatea comercială, sau pentru a muta acțiuni sau lichidități. Printre clienții afectați se numără AQR Capital Management LLC, Capula Investment Management LLP, Citadel LLC, Luxor Capital Group LP, Magnetar Capital LLC și Millenium Management LLC.

Volumele activelor, care au fost retrase sau transferate în perioada recentă totalizează mai multe miliarde de dolari. Aceste volume sunt, cu toate acestea, doar o fracțiune din activele de sute de miliarde de dolari, pe care Deutsche Bank le are investite doar în așa-numitele afaceri Prime-Brokerage și o valoare infimă pe lângă totalul depozitelor efectuate de clienți, care depășește 600 de miliarde de dolari.

Deutsche Bank a anunțat într-o declarație că, clienții lor se numără printre cei mai mari investitori din lume. Iar conducerea băncii este încrezătoare că marea majoritatea lor au încredere totală față de poziția lor financiară, față de mediul macroeconomic actual și cred în progresele care au fost înregistrate prin implementarea strategiei actuale.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Bank-Kunden-ziehen-Gelder-ab-article18757541.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 − 47 =