Clienții farmaciilor germane scot mai mulți bani din buzunar

vieles-wird-teurer

Clienții farmaciilor scot mai mulți bani din buzunar
Probleme la ghișeele farmaciilor. Deoarece companiile de asigurări de sănătate forțează reduceri de prețuri, mulți pacienți vor avea de suportat un preț cu până la 10 euro mai ridicat pentru fiecare cutie de pastile.

Furie la ghișeele din farmacii unde bolnavii cronici sunt deja obișnuiți cu schimbările trimestriale. Deoarece companiile de asigurări de sănătate negociază contracte de reduceri cu fabricanții de produse farmaceutice, forma și culoarea pastilelor se schimbă mai devreme de sfârșitul trimestrului, pentru că unui furnizor mai ieftin i-a fost atribuit un contract de către casa de asigurări. Chiar dacă aceste contracte nu au fost neapărat semnate, pacienții urmează să achite cu 5-10 euro mai mult pe medicamente, sume pe care anterior nu erau nevoiți să le achite.

Mai ieftine vor fi doar cele pentru care cutia costă mai puțin de 5 euro. Această măsură aduce în cele din urmă economii de sute de milioane de euro, pe cheltuiala producătorului și pacientului. Presiunea prețurilor este amplificată de suma fixă ajustată o dată pe an, pe baza dezvoltării pieței. Competiția prețurilor în rîndul producătorilor este în creștere.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/wirtschaftspolitik/medikamente-apothekenkunden-muessen-mehr-zahlen-13019252.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 72