CLIMATUL AFACERII

 

  • comisia-europeana-a-lansat-o-campanie-pentru-depunerea-de-proiecte-in-domeniul-eco-inovariiIndicele Ifo crește surprinzător de mult

Experții au așteptat o pauză, de aceea indicele climatului de afaceri Ifo crește pentru a patra oară consecutiv. 110,6 – 111,3 puncte. Cu toate acestea, studiile pe termen lung asupra directorilor comerciali întorc rezultate mai pesimiste. Sondajul Ifo a fost aplicat pe un eșantion de 7000 de manageri.

 

Experții se așteptau chiar la o ușoară scădere în barometrul stării de spirit, cu 0,1% procente. Indicele este cel mai important indicator timpuriu al economiei germane. Climatul de afaceri actual a fost evaluat de căter companii ca fiind semnificativ mai bun decât în luna precedentă, declară președintele Institutului Ifo, Hans-Werner Sinn. Perspectivele pentru următoarele șase luni, însă, au fost evaluate ca fiind pesimiste de către directorii de companii. Acest barometru a scăzut cu 0,6 puncte până la 108,3, în timp ce economiștii se așteptau la o scădere până la 108,2 puncte.

 

Turbulențele valutare din țări emergente și o serie de date economice slabe din partea Statelor Unite au promovat anterior îndoieli cu privire la așteptata redresare a economiei globale. Guvernul federal spune că economia germană va înregistra în anul 2014 o creștere de 1,8%, ca urmare a unei economii naționale puternice. În 2014 acesta a fost de doar 0,3%.

 

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/geschaeftsklimaindex-ifo-index-legt-ueberraschend-weiter-zu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − 5 =