Climatul economic din zona euro se îmbunătățește

Wieder-alles-in-Ordnung-unter-dem-Eiffelturm-Nach-den-Anschlaegen-im-Herbst-ging-die-Zahl-der-Parisbesucher-deutlich-zurueck

Sentimentele de afaceri din zona euro se consolidează în continuare în luna mai. Există o predispoziție pozitivă între toți consumatorii, precum și cazul comerțului cu amănuntul și sectorul construcțiilor. În industrie acesta rămâne stabil.

Sentimentul din economia zonei euro s-a ameliorat în luna mai ceva mai mult decât era de așteptat. Barometrul pentru climatul economic a crescut cu 0,7 puncte până la un total de 104,7, după cum anunță comisia UE. Economiștii se așteptau la o creștere de numai până la 104,4 puncte. Starea de spirit s-a îmbunătățit și în cazul consumatorilor, precum și în comerțul cu amănuntul și în sectorul construcțiilor. În industrie aceasta a rămas stabilă, în timp ce în cazul furnizorilor de servicii aceasta a fost oarecum umbrită.

Barometrul a crescut în special în Franța, unde puterea economică a crescut față de începutul anului cu 0,6% mai mult decât se credea inițial. Chiar și în Germania starea de spirit s-a îmbunătățit ușor, în timp ce aceasta s-a înrăutățit în țări precum Spania.

Performanța economică a crescut cu 0,5% în primul trimestru în zona euro. Banca Central Europeană (BCE) se uită optimist către economie în general și se bazează pe efectul potopului lor de bani. Joi BCE va participa la reuniunea lor de la Viena pentru probleme externe. Autoritatea monetară a majorat din luna aprilie volumul achizițiilor sale de hârtii de valoare la 80 de miliarde de euro lunar și vor ca în curând să cumpere și obligațiuni corporative, pentru a dea economiei un impuls suplimentar.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Wirtschaftsklima-bessert-sich-in-Euro-Zone-article17811621.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 62 = 72