Climatul german de afaceri se înrăutăţeşte

de-zece-ani-in-portofelele-europenilor-euro-isi-serbeaza-aniversarea-intr-un-climat-de-criza-123408

Veşti rele pentru Germania: Climatul de afaceri se înrăutăţeşte
În conformitate cu studiul realizat de firma de cercetare Ifo, oamenii de afaceri din Germania rămân pesimişti cu privire la situația economică actuală. Diverși indici ai Ifo cu privire la întreprinderile germane au scăzut peste așteptatări în luna august, slăbind și mai mult moneda unică.

Indicele pentru climatul de afaceri a scazut la 106.3 de la 108.0 in iulie împotriva asteptarile analistilor de 107,0. Indicele de evaluare curentă a scăzut la 111,1, de la 112,9, în comparație cu un consens de piață de 112,0. Indicele de așteptări a ajuns la 101.7 de la 103.4 in timp ce prognoza de piață a marcat o scădere de 102,0. În industria prelucrătoare și comerțul cu ridicata, indicele climatului de afaceri a scăzut la cel mai mic nivel din acest an, a declarat Ifo, adăugând că acesta a scăzut în mod semnificativ, de asemenea şi în secţiunea comerţului cu amănuntul. Doar în construcții mediului de afaceri s-a ameliorat, deși ușor.

Moneda euro prezintă lacune mai mici, însă în cursul zilei de luni remarcile președintelui Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, la discursul Jackson Hole din week-end au subliniat necesitatea de a continua stimularea din zona euro.
http://www.ibtimes.co.uk/german-business-climate-worsening-says-ifo-euro-drops-new-lows-1462508

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 41 = 46