CLIPA DE SANATATE

CLIPA DE SANATATE

cu psihologul nutritionist MARIA ZAMFIRACHE

Te invit la un ceai !  Invitatia la ceai are prin ea însăsi o notă de romantism, e ca un ritual-cel care te invită te avertizează…cumva să ai timp pentru că ceai înseamnă artă, cultură, terapie, gust, culoare, savoare. Într-o lume nebună nebuna,  aflată permanent în viteză, cu scop,  sau nu,  e o modă să fii stresat si grăbit să nu ai timp de un ceai. Se zice, că la început a fost cuvîntul si după, cred că printre primele creatii ale lui Dumnezeu,  au fost plantele,  leacurile lăsate de Dumnezeu,  anticipînd cumva,  că omul va călca strîmb si va avea nevoie de ele. Îmi amintesc acum, cu recunostintă, de mama mea, care atunci cînd mă durea ceva, burta, gatu sau dintele îmi zicea:

-Să-ti facă mama un ceai… de musetel de mentă din orice… si mama descanta ceaiul si îl investea cu magia vindecarii….si da, desi mă dispera cu ceaiul ei pentru orice afectiune, uneori mă prefăceam bolnavă pentru că îmi placea ritualul,mai ales cand mama păzea ceaiul să nu dea în foc mi-l răcea si statea lîngă mine ca sa-l beau încet.

Vă invit la ceai pe toti cei care cititi aceste rînduri să descoperim împreună magia, savoarea, vigoare si mai ales tihna la o cană de ceai.

Nutritionist Maria Zamfirache

PS.De curand am cunoscut-o pe dna doctor nutritionist MARIA ZAMFIRACHE cu prilejul organizarii unei actiuni de promovarea a obiceiului de a bea ceai la copii-actiunea a fost  gandita impreuna cu proprietarul ceainariei CASA OXALIS.Vezi alte detalii aici.

oxalis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =