Cluburile de fotbal engleze au un deficit de 379 milioane de lire sterline

_78077883_454007064

Cluburile de fotbal engleze au un deficit de transfer de 379 milioane de lire sterline
Anglia are cel mai mare deficit comercial pe piata de transferuri fotbal din lume, arată un raport Barclays. După o vară record de cheltuieli, cluburile engleze au avut un deficit de 379 milioane de lire sterline. Acestea au cheltuit 579 milioane de lire pe jucători din străinătate, cu 200 de milioane de lire pentru talentele care ies din ţară, la cluburile din străinătate.

Chris Lee, profesionist bancar pe sport la Barclays, a declarat: “In timp ce fotbalul englez a condus la cel mai mare deficit comercial din transferurile de fotbal din lume, venitul global generat depaseste cu mult costul pentru importul de jucători din străinătate”.

“Meciurile din premier league Anglia sunt prezentate în  211 țări de pe tot globul, și corporații de peste mări vor să facă parte din ceea ce este considerat de mulți ca fiind cea mai bună ligă de fotbal din lume”, a mai adăugat acesta.
Raportul spune că, drepturile de televiziune către țările din afara Anglia au fost de peste 744 milioane de lire sterline pe an, iar sponsorizările din partea companiilor europene vor contribui cu peste 343 milioane de lire în sezonul 2014/15.

Cu toate acestea, raportul spune că totalul sponsorizării ar putea fi mult mai mare, deoarece unele sume nu sunt dezvăluite. Spania a fost cel mai mare partener comercial de fotbal a Angliei, în fereastra de transfer de vară, și Spania continuă să dețină cea mai mare cotă de piață de export la nivel mondial, la 35%.

http://www.bbc.com/news/business-29532674

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 10