Co-fondatorul mărcilor de modă The North Face și Esprit, moare într-un tur cu caiacul

6043701f431e5e0fb5fa398e73f15206Douglas Tompkins a fost un cunsocut iubitor de natură, iar brandul de modă fondat de el, The North Face, oferă îmbrăcăminte cu diferite funcții, care oferă protecție în fața frigului și a umezelii. Acum multimilionarul a decedat în timpul unei excursii cu caiacul.

Co-fondatorul mărcilor de modă The North Face și Esprit, Douglas Tompkins, a murit. El a decedat marți în timpul unei excursii cu caiacul în Patagonia, la vârsta de 72 de ani. Acest lucru a fost anunțat de autoritățile sanitare chiliene.

Tompkins călătorea aparent cu patru cetățeni americani și un mexican pe Lago Carrera. Când deodată un vânt puternic s-a pornit și valurile mari au răsturnat barca acestuia în apa rece ca gheața. O navă a marinei i-a preluat pe toți șase, iar Tompkins a fost adus cu un elicopter la un spital din orașul Coyhaique.

Medicii de acolo nu au reușit să îl salveze, pentru că temperatura corpului său scăzuse deja la 19 grade Celsius, după cum au anunțat mai departe autoritățile.

Tovarășii de călătorie ai lui Tompkins au supraviețuit accidentului.

Tompkins a fondat în anul 1964 împreună cu un partener marca The North Face. Patru ani mai târziu el și-a ajutat soția de atunci, Susie Tompkins Buell, la fondarea mărcii de modă Esprit. După ce el și-a vândut acțiunile la The North Face și Esprit, s-a stabilit în anul 1990 în Chile, unde s-a angajat în acțiuni de protejare a mediului și acțiuni umanitare.

A fondat mai multe parcuri naționale și a donat guvernelor din Chile și Argentina peste 8000 de kilometri pătrați de teren, pentru a păstra o zonă de pădure tropicală la frontiera comună. În luna iunie Tompkins a primit împreună cu soția sa Kristine premiul pentru Economie Mondială de la Kiel.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Multimillionaer-stirbt-bei-Kajak-Tour-article16531041.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 + = 91