Coaliția germana vrea să oprească valul de diabet

eine-nationale-diabetes-strategie-soll-die-krankheit-eindaemmen

Coaliția vrea să oprească valul de diabet

Boala se răspândește rapid. 6,7 milioane de germani au deja diabet zaharat. Guvernul Federal vrea să lupte împotriva acestei boli. O strategie națională ar trebui adoptată pentru a stopa această afecțiune.

Este o epidemie și se răspândește rapid. 6,7 milioane de germani suferă de diabet zaharat. În fiecare an se mai adaugă 270.000 de pacienți, zilnic sunt diagnosticate 750 de cazuri de diabet zaharat tip 2 (diabetul adultului) și există deja de câțiva ani programe educative speciale, care îndeamnă populația la mai multă mișcare, mai puțin tutun, o alimentație sănătoasă.

Diabeticii au adesea complicații grave: infarct miocardic, accidente vasculare cerebrale, amputări, orbire, insuficiență renală. Costurile de tratament ale acestei boli ajung anual la  cifre de miliarde. Aceasta este o piață interesantă pentru industria farmaceutică, un important motiv pentru motivarea grupurilor de autoajutorare și un motiv suficient de mare pentru ca, coaliția să investească mai mult.

Prin urmare în noul an CDU/CSU și SPD doresc să treacă prin urmare o strategie națională. Uniunea a prezentat deja un concept pentru acest lucru. Politicianul sănătății, Dietrich Monstadt de la CDU este autorul conceptului, care este chiar el însuși diabetic. Și a declarat pentru presă că este nevoie de un concept de strategii eficiente de prevenire, precum și concepte preliminare și furnizări de bunuri, în special pentru a consolida auto-ajutorarea pacienților afectați.

 

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/wirtschaftspolitik/regierung-will-diabetes-strategie-beschliessen-13350426.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

93 − = 91