Coaliția vrea mai multe controale pentru piloți

63e183cd41cee4a6a60f80699bcbec53

În luna martie se va împlini un an de zile de la prăbușirea avionului 4U9525. Aparatul de zbor a fost izbit intenționat de copilot de Alpii Francezi. Pentru a preveni astfel de incidente pe viitor, coaliția de la guvernarea germană vrea să modifice legile pentru trafic aerian.

Ca și consecință a catastrofei Germanwings în martie 2015, coaliția de guvernare din Germania vrea ca în cazul piloților de avioane comerciale să se introducă controale neanunțate pentru alcool, droguri sau medicamente. Astfel că Uniunea și SPD cer modificarea legii pentru trafic aerian. Grupul CDU/CSU din Bundestag a confirmat sâmbătă informațiile corespunzătoare pentru Süddeutschen Zeitung.

Purtătorul de cuvânt al Uniunii pentru politica transporturilor, Ulrich Lange, a spus că se va face posibilă efectuarea de controale de alcool și droguri în cazul piloților. În alte țări este deja o practică foarte comună, spune politicianul CSU. De asemenea va trebui să fie constituită o bază cu date medicale ale personalului din traficul aerian.

În acest fel se va preveni pe viitor ca piloții bolnavi să poată să își mascheze problemele prin schimbarea medicului. Coaliția nu vrea însă ca prin această bază de date a piloților să îi trateze pe aceștia ca și pe criminali. În cazul acestei baze de date se vor aplica cele mai înalte standarde pentru protecția datelor, astfel încât pe viitor să nu dăuneze relației de încredere dintre personal și doctori.

http://www.n-tv.de/politik/Koalition-will-mehr-Piloten-Kontrollen-article17044901.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 5