Coasta de Azur a estului-Cottbus planifică o exploatare gigant

9557cf3a59fcc831eb06f39f6857bd97Va exista curând o Art Riviera în provincia Brandenburg? Sau o groapă enormă plină de apă de culoarea ruginei? În Cottbus-Nord se termină exploatarea iar regiunea are planuri mari pentru acest peisaj.
Se încheie o eră, ultimul vagon de cărbune va fi extras din exploatația Cottbus-Nord. După fix 34 de ani, producția de cărbune va fi sistată, iar mina de cărbune este complet epuizată. Concernul energetic suedez Vatenfall va opri pur și simplu exploatarea.

Pentru viitor regiunea are planuri gigantice. Pe groapa fostei exploatații, care seamănă în prezent cu un peisaj de pe Lună, ar trebui să răsară cea mai mare lac artificial din Germania, cu o suprafață de 19 kilometri pătrați. Va fi de cel puțin două ori mai mare ca suprafață comprativ cu Müggelsee de la Berlin și de asemenea în anumite locuri va măsura o adâncime de cinci ori mai mare.

Reprezentanta Cottbus pe probleme de construcții, Marietta Tzschoppe, vorbește deja deja de cea mai lungă plajă. Primarul Holger Kelch vorbește depsre posibiltiatea ca, Cottbus să devină “capitala provinciilor nobile”, cu iahturi și vile pe malul viitorului lac gigant. În cazul Vatenfall declarațiile nu sunt chiar atât de euforice, acolo lacul planificat este denumit pur și simplu “locul de scăldat al orașului Cottbus”.

Dar înainte ca cei de la Cottbus și valul așteptat de turiști să se poată bălăci în acest lac mai trebuie să se întâmple câteva lucruri. La începutul anului 2016 Vatenfall va trebui să curețe groapa. Asta include printre altele aplatizarea și întărirea malurilor.

Abia la începutul anului 2019 se va porni inundarea acestei gropi imense, în special cu apă din răul Spree. În total vor fi necesari 280 de milioane de metri cubi de apă sau după estimările RBB, un miliard și jumătate de ori volumul unei cade de casă. Mai târziu, în anul 2030, groapa ar trebui să fie umplută complet.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Cottbus-plant-die-Riesenwanne-article16633486.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 − 12 =