Coca-Cola se întărește

RTR39HLY

Coca-Cola se întărește
Concernul celebru pentru dușul său maro de la Cupa Mondială ia taurul de coarne. Din cauza unor probleme cu brandurile propri, acum Coca-Cola vrea să se atașeze la succesul Monster Beverages.

Compania de băuturi Coca-Cola își face intrarea la producătorul de băuturi energizante Monster Beverages. Pentru suma de 2,15 miliarde Coca-Cola preia acțiuni în proporție de 16,7% din companie. În cursul unui schimb convenit anterior, Coca-Cola Monster va prelua afacerile cu băuturi energizante. În schimb, grupul din Atlanta primește din partea Monster o activitate reziduală cu alte băuturi, inclsuiv sucuri, ceai și alte produse marca Hansen. Tranzacția este de așteptat să se încheie la sfârșitul anului 2014 sau la începutul anului 2015.

Coca-Cola vrea să contracareze punctele slabe. Grupul Coca-Cola din Atlanta are nevoie urgentă de noi idei. Consumul de limonadă este în scădere pentru al treilea an consecutiv la nivel mondial și astfel compania și-a ratat obiectivele de anul trecut. Cererea pentru Diet Coke se clatină.

În schimb băuturile energizante sunt o vedetă pe piața băuturilor, chiar dacă vânzările lor cresc mai lent, după câțiva ani de creștere rapidă de două cifre procentuale. Vânzările globale anul trecut au crescut doar cu 6,8%, față de 11% în 2012 și 20% în 2011, potrivit datelor de la EuroMonitor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Coca-Cola-staerkt-sich-mit-Energy-Drinks-article13426001.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3