Coca-Cola vrea să reducă conținutul de zahăr, de la sapte cuburi într-un pahar

În 200 de mililitri de Cola, deci un pahar, există fix șapte cuburi de zahăr. Cine bea mult Cola, este în pericol de a deveni obez. Iar obezitatea atrage după sine și alte afecțiuni. Acum producătorul american anunță introducerea unei noi rețete, care conține mai puțin zahăr.

Gigantul american de băuturi răcoritoare, Coca-Cola, a confirmat faptul că vrea să reducă semnificativ conținutul de zahăr din paleta sa de produse. Compania vrea ca în Germania să reducă conținutul de zahăr al produselor din sortiment cu zece procente până în anul 2020, spune directorul concernului, James Quincey, pentru Welt am Sonntag.

Deja din luna februarie asociația europeană de profil, Unesda, a anunțat, împreună cu companii precum Coca-Cola sau Pepsi că, cota de zahăr din produsele similare va fi redusă cu zece procente până în 2020. Industria băuturilor răcoritoare reacționează astfel la obiceiuri diferite de consum. Quincey a declarat pentru ziar că obiectivul este foarte ambițios și presupune eforturi mari, se vor schimba rețetele, dar producătorii se vor axa tot mai mult pe recipiente mai mici, dar și pe informații mai clare pentru consumator, menționate pe ambalaj.

Zahărul este o provocare pentru multe companii. În multe țări există oameni care consumă excesiv zahăr în băuturi, dar și în alimente. Coca-Cola se regăsește în acest moment într-un proces de tranziție. Concernul încearcă de multă vreme să își diversifice paleta de produse introducând băuturi cu un conținut redus de zahăr.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca necesarul zilnic de energie să nu fie acoperit prin consum de zahăr decât într-o proporție de maxim zece procente. În Germania media este de 13%, spune Ministerul Alimentației. Pentru o alimentație sănătoasă, nu doar produse precum băuturile răcoritoare ar trebui să conțină mai puțin zahăr, ci și alimentele congelate sau amestecurile de cereale și fructe. Alimentele ar trebui de asemenea să fie mai sărace în grăsimi și sare.

http://www.n-tv.de/wissen/Coca-Cola-will-Zuckeranteil-verringern-article19916633.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 − = 29