Cockpit întrerupe greva piloților

Caprivi

Cockpit întrerupe greva piloților

Managementul Lufthansa a reușit să stopeze prematur greva piloților, prin mijloace legale. În Hessen curtea regională pe probleme de muncă a decis în favoarea companiei aeriene. Pentru mulți pasageri decizia a sosit însă prea târziu.

Sindicatul piloților, Uniunea Cockpit (VC), și-a încheiat prematur greva de la Lufthansa. Se urmează astfel ordinul curții regionale de la Hessen, declară purtătorul de cuvânt Markus Wahl. Colegii sunt așteptați să se pună astfel imediat la dispoziție pentru a-și continua serviciul.

Compania aeriană a anunțat deja că va ajunge la un nivel operațional normal doar din ziua de joi, din motive de siguranță a planificării. Prin urmare, rămâne în picioare anunțul prin care se spune că miercuri din 1520 de zboruri planificate fix 1000 vor fi anulate. Deja de joi se va zbura în proporție de 100%. Curtea a interzis greva piloților pentru că ea nu este îndreptată în direcția unor obiective tarifare.

Lufthansa are în vedere pretinderea de daune din partea uniunii piloților pe fondul interzicerii legale a grevei piloților. Concernul estimează că, compensațiile se vor ridica la suma de 60 de milioane de euro, spune șeful de personal de la Lufthansa, Bettina Bolkens. Este cea de-a 13-a grevă a piloților de pe parcurul unui an și jumătate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Cockpit-beendet-Pilotenstreik-article15897751.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 + = 81