Cofondator al Media Markt a decedat

Totul a început cu o afacere pentru sobe de cărbune și cuptoare cu petrol. După câteva decenii a devenit un lanț de magazine pentru produse electronice, prezent în mai multe țări. Erich Kellerhals, unul dintre părinții fondatori ai brandului, a decedat recent. Ultimii ani din viață și i-a petrecut luptând în conflicte juridice cu acționarii.

Cofondator al lanțului de electronice Media Markt, Erich Kellerhals a decedat recent, fapt confirmat de un purtător de cuvânt al companiei sale de administrare a averii, Convergenta. Kellerhals avea vârsta de 78 de ani și a decedat pe data de 25 decembrie înconjurat de membrii familiei sale.

Erich, originar din Ingolstadt, a fost pe prima pagină a ziarelor datorită activității sale în concernul Metro, de care aparținea cândva și lanțul Media-Saturn. De la despărțirea de gigantul comercial în vara acestui an, magazinele de electronice au ajuns sub conducerea holdingului Ceconomy.

Rădăcinile Media-Saturn au fost sădite în urmă cu multă vreme. În anul 1963 Kellerhals a deschis împreună cu doamna sa Helga un magazin la Ingolstadt care vindea sobe de cărbune, cuptoare cu petrol și biciclete. Pe parcursul anilor au fost deschise și alte magazine, care s-au concentrat în special pe vânzarea de aparate de radio sau televizoare.

Împreună cu partenerii Walter Gunz și Leopold Stiefel, soții Kellerhals au deschis în 1979 un magazin de disount pentru articole electronice într-un parc industrial din München. Acesta este considerat momentul nașterii Media Markt. În anul 1988 partenerii au cedat majoritatea lanțului de electronice către Kaufhof AG, care a dat naștere lanțului Saturn vândut ulterior către concernul Metro.

Litigiul pe care l-a avut Kellerhals și conducerea concernului Metro s-a aprins între fostul director executiv Eckhard Cordes și urmașul său Olaf Koch. Mărul discordiei era cine are ultimul cuvânt de spus în cadrul Media-Saturn. Ambele părți s-au reunit în repetate rânduri în fața instanței. Recent un mediator a fost contractat pentru a remedia problemele dintre părți. Nu s-a ajuns însă deocamdată la un acord oficial.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Media-Markt-Mitbegruender-gestorben-article20203709.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 6 =