Colesterolul, o problemă ce are rezolvare

Pentru a reduce valorile colesterolului, oamenii trebuie să se protejeze împotriva atacurilor de inimă și a accidentelor vasculare celebrale. Unii cardiologi spun că cele mai bune valori pot fi obținute numai cu medicamente noi. Dar acestea sunt costisitoare.

Întrebarea cu care Marc Sabatine și-a deschis prelegerea a fost: “Cât de departe ar trebui să meargă doctorii cu reducerea valorilor la colesterol?”. El a vorbit timp de o oră despre acest subiect, iar la final a prezentat o nouă viziune, care include și un nou tip de medicament pentru inimă. Un viitor în care oamenii ar putea deveni imuni la infarcte chiar de la o vârstă fragedă.

În cardiologie Sabatine este un om influent. Medicul de la Harvard Medical School este implicat parțial în proiectarea și gestionarea unor studii cuprinzătoare pentru sănătatea inimii. Cel mai recent, a provocat o agitație prin așa-numitul studiu “Fourier”. Subiectul este o formă nouă de medicament care scade colesterolul, rezultatele fiind pline de speranțe.

Controlul nivelului de colesterol poate fi considerat una dintre marile povești de succes a medicamentelor. În timp ce în profesia de medic din ziua de azi nu există un consens cu privire la acest subiect, majoritatea consideră că este dovedit că așa-numitul colesterol HDL acordă o protecție “bună” împotriva rigidizării arterelor, în timp ce colesterolul LDL are un efect contrar. Rezultatul este că o valoare ridicată de LDL poate duce la atac de cord pe termen lung.

http://www.spiegel.de/gesundheit/diagnose/herzgesundheit-und-cholesterin-darf-s-viel-viel-weniger-sein-a-1191412.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 2