Comac livrează primul aparat de zbor

RTR3Q49UPe piața internațională a avioanelor comerciale, concurența ia avânt și în China. În nișa aparatelor de zbor pe distanțe scurte este lansat primul aparat de zbor al constructorului chinez de aeronave Comac.

Bucurie în industria chineză de trafic aerian. Compania de stat constructoare de avioane, Comac, și-a livrat primul aparat de zbor de tip ARJ21. Primul client este compania aeriană autohtonă de tip low-cost Chengdu Airline. Comac a evaluat intrarea pe piață ca și un progres în dezvoltarea și construcția de aparate de zbor civile.

China se străduiește de o perioadă bună de timp să concureze cu companiile mari producătoare de aeronave, Boeing și Airbus. Cu toate acestea, Republica Populară a dus lipsă până recent de experiență și expertiză tehnică. Cererea din străinătate este încă limitată: comenzile vin doar din țări precum Indonezia, Laos, Myanmar sau Republica Congo, care reprezintă o cotă relativ mică a pieței și are doar ușoare perspective de creștere pentr exporturile chinezești, cu excepția Indoneziei.

Modelul ARJ21 este primul avion comercial construit în China cu motor cu reacție, utilizat pentru zboruri regionale și pe distanțe scurte. Aparatul de zbor lung de fix 35 de metri are o anvergură a aripilor de 27 de metri și oferă loc pentr fix 90 de pasageri. La sfârșitul anului autoritățile chineze pentru trafic aerian au acordat autorizația pentru zboruri interne.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Comac-liefert-erste-ARJ21-aus-article16456366.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − 56 =