Comercianții germani vând mai puține biciclete

Industria germană a producătorilor de biciclete se plânge de o scădere a vânzărilor. Motivul este faptul că durabilitatea acestora este într-o continuă creștere, iar stocul din gospodăriile germane este tot mai mare. De asemenea, sectorul bicicletelor electrice are parte de un adevărat boom.

Piața germană de biciclete se contractă. În primele șase luni ale anului 2017 comercianții au vândut mai puține vehicule pe două roți către clienți. În total vânzările au scăzut cu 2,2% pentru un total de 2,64 milioane de exemplare, după cum raportează Asociația Germană a Vehiculelor pe Două Roți (ZIV). Cauza declinului se regăsește în special în numărul mare de biciclete existente deja în gospodăriile germane. 80% dintre acestea dețin cel puțin o bicicletă. De asemenea, bicicletele se produc la un nivel calitativ tot mai înalt și sunt în consecință tot mai durabile.

Chiar și producția este cu 2,7% sub nivelul anului precedent, pentru un total de 1,44 milioane de exemplare. Administratorul asociației, Siegfried Neuberger, spune chiar înainte de Târgul de Biciclete Eurobike de la Friedrichshafen am Bodensee că toată lumea privește aceste tendințe cu îngrijorare.

Piața bicicletelor electrice crește însă într-un ritm amețitor: pentru anul 2017 asociația a estimat vânzări totale de 680.000 de exemplare. Ceea ce ar reprezenta o creștere de 12% față de anul 2016. Industria producătoare de biciclete rămâne însă în continuare optimistă: tendințele în favoarea bicicletelor sunt în continuare favorabile, spune Neuberger. Acest lucru se vede în special în orașele care sunt sufocate cronic de traficul de mașini – acolo bicicleta a devenit între timp mijlocul ideal de deplasare. La târgul Eurobike se vor prezenta 1400 de expozanți, unde la sfârșitul lunii august vor prezenta noutățile din domeniu.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Haendler-verkaufen-weniger-Fahrraeder-article20007215.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 − 69 =