Comercianții trebuie să preia aparatura electronică

56481670

Comercianții trebuie să preia aparatura electronică

Ce facem cu vechea aparatură electrocasnică sau vechiul televizor? Pentru a nu ajunge în pubelele de gunoi, marea coaliție a comercianților germani vrea să oblige pe toată lumea la preluarea acestor dispozitive uzate. Dar înainte de asta utilizatorul trebuie să se asigure că dispozitivul dus spre preluare respectă anumite reguli.

Că este vorba despre telefoane mobile, cafetieră sau televizor – consumatorii vor putea ca pe viitor să se descotorisească mai ușor de dispozitivele lor electronice uzate moral.

Bundestag a încheiat promulgarea unei reforme pentru legea dispozitivelor eletrocasnice. Noile reglementări obligă comercianții să preia dispozitive electronice și eletrocasnice de mici dimensiuni dar și unele mai mari, în mod gratuit, în cazul cumpărării unui dispozitiv nou de valoare echivalentă, cu toate acestea doar în cazul în care în magazin segmentul electronic se întinde pe o suprafață de peste 400 de metri pătrați.

Protecția Consumatorului din Germania și Asociațiile de Mediu spun că este mult prea complicat. Chiar și reprezentanții ecologiștilor dar și politicienii de stânga spun că reforma nu este suficient de cuprinzătoare.

Noile reglementări ar trebui să intre în vigoare de la începutul anului 2016. Bundesrat-ul german trebuie însă ca până atunci să se decidă în favoarea acestei reforme, cel mai probabil după încheierea vacanței de vară. Până în prezent era la latitudinea comerciantului preluarea de echipamente electronice uzate. Altfel, acestea erau aduse de utilizatori la punctele municipale de colectare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Haendler-muessen-Elektrogeraete-zuruecknehmen-article15432981.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 70