Comerțul Coreei de Nord cu China se reduce

China este cel mai important partener comercial al Coreei de Nord. Dar cu toate acestea, țara vecină face presiuni și impune sancțiunile propuse de ONU. Astfel că autoritățile de la Beijing scad importurile de materii prime, iar în cazul anumite produse se va ajunge chiar la zero.

Comerțul cu energie și alte materii prime dintre China și Coreea de Nord a fost redus drastic în luna septembrie după aplicarea ultimelor sancțiuni propuse de ONU. După datele administrației vamale chineze, importurile chineze de cărbune din țara vecină comunistă cu 71,6% în comparație cu aceeași lună a anului precedent, pentru un total de 511.619 tone.

Și mai puternic au scăzut importurile de minereu de fier. Acestea s-au redus cu 97,5%. Importurile de concentrat de plumb sau fier au fost de asemenea cu 84% mai mici decât în septembrie 2016.

Exportul de benzină din China către Coreea de Nord aproape că s-a sistat complet. În luna septembrie au fost exportate 90 de tone, cu 99,6% mai puțin ca și anul precedent. Exporturile de diesel au scăzut cu 91,8% pentru un total de 16 tone.

După o serie de teste de rachetă și cu bombă atomică, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a recomandat tuturor țărilor ce au relații cu Coreea de Nord să aplica măsuri punitive mult mai dure. China a rămas singurul partener-cheie al Coreei de Nord pentru au rămas de aplicat aceste măsuri. Președintele american Donald Trump a acuzat în repetate rânduri China că nu își păstrează promisiunile și nu face presiuni asupra conducerii de la Pyongyang.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Nordkoreas-Handel-mit-China-bricht-ein-article20099172.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 + = 38