Comerțul cu pantofi pierde în fața giganților online

81428266

Fără cozi la casă, fără căutări prin magazine timp de ore întregi pentru a găsi mărimea sau culoarea potrivită: tot mai mulți germani își cumpără pantofii în magazine online. Comerțul cu ridicata este tot mai slab și atrage tot mai puțini clienți. Doar un lanț de magazine se mai arată complet neafectat.

Comerțul cu pantofi din Germania este în cădere liberă. Sandale, pantofi sport sua cizmele sunt cumpărate tot mai rar din magazinele clasice. Nu doar comercianții online precum Zalando fac concurență comercianților de pantofi, dar și magazinele sau lanțurile de modă precum H&M, Zara sau Primark. Consecința este că tot mai multe afaceri mici cu pantofi trebuie să renunțe la activitate.

Ramura trece printr-o lipsă acută de comenzi. Vor exista schimbări dramatice, avertizează recent directorul celui de-al doilea cel mai mare comerciant german de pantofi (Hamm Reno), Matthias Händler, într-o discuție cu reporterii ziarului de specialitate, “Textilwirtschaft”. Numărul comercianților clasici de pantofi a scăzut potrivit datelor Asociației Federale a Comercianților Germani de Pantofi (BDSE) cu peste zece procente doar între anii 2010 și 2014, de la peste 5000 la mai puțin de 4500. Iar administratorul BDSE, Siegfried Jacobs, este convins de faptul că procesul de concentrare în comerțul tradițional de pantofi va continua și va deveni chiar mai accelerat.

Nu se vede nicăieri un sfârșit al acestui trend. De vină pentru acest lucru este afinitatea tot mai mare pentru internet a noilor generații de clienți, spun cei de la BDSE. Dar nu faptul că există Zalando și companii similare îi deranjează pe comercianții de pantofi. Tot mai mult se observă că marile lanțuri de articole de îmbrăcăminte și lanțuri de modă au adjudecat pentru ele piața de balerini și pantofi cu tocuri înalte. În special lanțurile de modă iubite de tineri, precum H&M, Zara sau Primark oferă de multă vreme către clienții lor nu doar pantofi, haine și sacouri, ci și pantofi care să se asorteze cu articolele textile la prețuri avantajoase. Și au succes în acest sens.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Schuhhandel-verliert-gegen-Online-Riesen-article18009281.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 2 =