Comerțul exterior este copilul problemă al Chinei

RTR3B8ZB

Cererea slabă la nivel global și creșterea frânată din țară: economia chineză care cândva era motorul economiei globale acum se luptă simultan cu două probleme. Iar acestea sunt grave, arată ultimele informații.

Comerțul exterior cândva punctul forte al Chinei rămâne o slăbiciune conjuncturală a țării. Atât exporturile cât și importurile s-au redus în luna noiembrie cu 4,5% în comparație cu aceeași lună a anului precedent, iar astfel aceasta a fost a noua lună consecutivă cu un declin, după cum raportează administrația vamală națională.

Asta arată o cerere slabă din străinătate, pe lângă faptul că cifrele sunt rezultatul unei cereri autohtone slabe. Dar minusul a fost în luna precedentă mai ridicat cu nouă procente.

Comerțul exterior rămâne copilul problemă al Beijingului, comentează economiștii de la NordLB. Declinul importurilor semnifică o lipsă de cerere internă prin răcirea conjuncturii în a doua cea mai mare economie a lumii.

Importurile s-au redus cu 5,6% la 910 miliarde de yuan (130 miliarden euro), în timp ce exporturile au pierdut 3,7 procente pentru un total de 1,25 triliarde de yuan.

http://www.teleboerse.de/Aussenhandel-ist-Chinas-Sorgenkind-article16520086.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 41 = 51