Comerțul, la sfârșitul erei portmoneului clasic

RTR3EK1U

Comerțul, la sfârșitul erei portmoneului clasic
Portmoneul clasic a avut zilele sale. În curând milioane de consumatori vor plăti cu telefonul lor mobil. Experții economici sunt la fel de încrezători, dar clienții nu vor să se joace. Un studiu aduce la lumină motive.

Ecrane în loc de monede. În viitorul nu prea îndepărtat veți putea plăti la casă la supermarket sau la discounterii de modă aproape exclusiv prin intermediul smartphone-ului. În orice caz, mai mulți experți consideră această evoluție ca fiind una sigură. Mijloacele mobile de plată spun totul în ziua de azi. Deja se prevede de ani de zile că telefoanele inteligente vor înlocui curând portofelul, dar poate nu este momentul potrivit pentru a transforma dispozitivele mobile în metode de plată.

Un studiu recent al institutului de Cercetare de Afaceri (IFH) de la Köln și auditorii KPMG arată că atunci când vine vorba de plata prin telefonul mobil, consumatorii sunt foarte precauți. Pentru aceasta există deja mai multe oferte. Comercianții cu amănuntul, de dimensiuni mari, precum Netto, Rewe și Edeka au deja oferte de plată prin smartphone. De asemenea, în stațiile de alimentare Aral, McDonalds sau la stații ale companiilor regionale de transport public, există deja terminale digitale de plată.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Handel-setzt-auf-Ende-der-Geldboersen-Aera-article13182911.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 12