Comisarul UE se simte “trădat” de Grecia

Snapshot 2015-06-30 12-49-35

Comisarul UE se simte “trădat” de Grecia

Șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că se simte “trădat” de “egoismul” de care dă dovadă Grecia în discuțiile încheiate fără nici un rezultat. Acesta a declarat că propunerile Greciei au fost “întârziate” sau “schimbate în mod deliberat”, dar a adăugat că ușa este încă deschisă pentru discuții.

Împreună cu mulți alți lideri europeni, acesta a cerut un vot afirmativ la referendumul anticipat cerut duminică. Piețele bursiere mondiale au înregistrat scăderi mari pe fondul acestor negocieri.

Ca şi răspuns la comentariile lui Juncker, guvernul grec a declarat:”este un element esențial care indică bună credință și fiabilitate în cadrul negocierilor este sinceritate”. Termenul limita pentru negocieri este marți, când Grecia urmează să plătească 1,6 miliarde euro Fondului Monetar Internațional, în aceeași zi în care planul de salvare expiră.

Există temeri de default și o posibilă ieșire din euro. Juncker a declarat că încă mai crede că ieșirea Greciei din zona euro nu a fost o opțiune și a insistat că ultima propunere a creditorilor a însemnat corectitudine mai socială.

http://www.bbc.com/news/world-europe-33311240

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 − 21 =