Comisia Europeană intervine pentru a ajuta băncile din Bulgaria

_75923354_75923353

Comisia Europeană intervine pentru a ajuta băncile din Bulgaria
Comisia Europeană a aprobat solicitarea Bulgariei de a oferi finanțare pentru unele dintre cele mai mari bănci ale ţării. Comisia a extins o linie de credit în valoare de 2,3 miliarde de dolari, pentru a susţine bancile, deoarece autoritățile bulgare cred că au fost victimele unui complot de a submina sistemul bancar. Cinci persoane au fost arestate în acest sfârşit de săptămână, în legătură cu complotul.
“Comisia a concluzionat că ajutorul de stat, implicat prin furnizarea liniei de credit este proporțional și în raport cu necesitatea de a asigura lichidități suficiente în sistemul bancar în circumstanțe speciale”, a declarat Comisia.

Săptămâna trecută, banca centrală a țării a preluat Corporate Commercial Bank, al patrulea cel mai mare creditor din Bulgaria. În urma speculațiilor de vineri că alte bănci vor urma, deponenți s-au grabit să-și retragă economiile de la First Investment Bank, a treia cea mai mare banca a tarii. Acest lucru a determinat banca centrală să îndemne toate instituțiile statului să lucreze împreună pentru a proteja stabilitatea financiară și să ia măsuri legale împotriva celor care răspândesc “zvonuri false și rău intenționate”, cu privire la starea bancilor din Bulgaria.
http://www.bbc.com/news/business-28085256

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 23 = 27