Comisia UE critică excedentul german

În anul 2016 Germania și-a sporit din nou exporturile. Ceea ce pare un aspect pozitiv aduce o reputație proastă pentru Republica Populară. Excedentele au asigurat distorsiuni economice și politice în zona euro, este de părere Comisia UE.

Comisia UE a avertizat din nou Germania asupra faptului că aceasta investește în mod unilateral într-o industrie de export. Excedentul german de cont curent, extrem de consistent, generează distorsiuni economice și politice semnificative la nivelul întregii zone euro, spune comisarul european Pierre Moscovici. Chiar și pentru Germania acest nivel foarte ridicat al excedentului nu este sănătos pentru comerțul exterior al țării.

Comisia clasifică economia germană ca fiind un cumul de dezechilibre economice, însă nu consideră că ar fi excesiv. Moscovici a cerut guvernului federal german încă o dată să facă mai multe în direcția majorării sumelor destinate investițiilor publice și a sprijinirii conjuncturii.

Acest lucru ar putea în primul rând să majoreze potențialul de creștere al Germaniei, iar apoi să sprijine recuperarea economică și a altor țări din zona euro. În raportul său autoritatea a confirmat că investițiile publice din Germania au crescut în ultimii ani. Dar sunt la un nivel relativ scăzut în comparație cu restul spațiului european.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/EU-Kommission-ruegt-Exportueberschuss-article19714140.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 + = 83