Comisia UE nu vrea să audă nimic despre cota automobilelor electrice

Mașinile electrice își găsesc cu greu stăpâni, unele dintre motive fiind lipsa stațiilor de alimentare. Comisia UE vrea să sprijine însă vehiculele cu emisii reduse, dar nu poate fi vorba despre cote de automobile electrice, spun cei de la Bruxelles.

Comisia UE nu are în plan introducerea de cote pentru autovehiculele cu propulsie electrică. Nu au existat niciodată planuri de acest gen, a declarat o purtătoare de cuvânt a autorității de la Bruxelles. Ea reacționează astfel la un raport al “Handelsblatts”. Ziarul a raportat faptul că există considerente pentru ca producătorilor auto să le fie introduse cote de producție pentu automobile lipsite de emisii, începând cu anul 2025.

Punctul de plecare al raportului este reprezentat de un pasaj dintr-un raport al Comisiei Europene de la sfârșitul lunii mai. Autoritatea lucrează deja la o reformă a normelor ce vor intra în vigoare în anii 2020/2021 pentru emisia de CO2. În încheiere se spune că față de opțiunile evaluate există și obiectivele specifice pentru vehiculele lipsite sau slabe din punct de vedere al emisiilor. Obiectivele actuale pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră sunt în vigoare până în anul 2021.

Obiectivele nu se atinge în mod forțat prin introducerea de cote obligatorii, argumentează purtătoarea de cuvânt. Comisia UE analizează în prezent posibilitatea de a sprijini vehicule cu emisii reduse de carbon sau consum redus de energie în sectorul transporturilor. Acolo o tehnologie nouă, precum propulsia electrică, va avea prioritate în fața altor sisteme.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bruessel-will-von-E-Auto-Quote-nichts-wissen-article19971731.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 4