Comisia UE reduce prognoza

755b89433426dcba464fce895144950b

În ciuda deteriorării condițiilor de mediu de la nivel mondial, economia din zona euro rămâne pe curs de creștere. Cu toate acestea, Comisia UE reduce ușor prognoza. Cea mai mare creștere este așteptată din partea Irlandei.

Conjunctura din spațiul euro se recuperează doar ușor din perspectiva Comisiei UE. Economia din cele 19 țări membre ale zonei euro ar trebui să crească anul acesta cu 1,8%, după cum a anunțat comisia la prezentarea prognozei de primăvară. Astfel că autoritatea de la Bruxelles și-a redus estimările între timp cu 0,1 puncte procentuale și a motiv acțiunea prin dezvoltarea slabă din principalele țări în curs de dezvoltare care sunt parteneri comerciali, precum China.

Comisarul UE pe probleme de economie, Pierre Moscovici, a subliniat cu toate acestea că, creșterea în Europa rezistă mediului economic dificil de la nivel mondial. Vicepreședintele Valdis Dombrovskis a explicat că, condițiile de la nivel mondial s-au înrăutățit comparativ cu anii trecuți.

Cea mai mare creștere economică este de așteptat să apară în Irlanda, consideră comisia, iar aceasta a înregistrat deja de două ori consecutiv cea mai mare rată de creștere de la nivelul uniunii monetare. Economia de pe insulă a crescut puternic cu 4,9% în anul 2016. Doar în Grecia produsul intern brut se va reduce și abia cu 0,3%. Pentru Germania comisia a estimat pentru anul viitor un plus de 1,6 procente. Până acum ei se așteptau la 1,8%. Pentru Franța comisia se așteaptă în anul 2016 la o creștere suplimentară de 1,3%, iar pentru Italia de 1,1%. Spania va crește de asemenea conform estimărilor cu 2,6%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/EU-Kommission-senkt-Prognose-etwas-article17609271.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 2 =