Commerzbank a făcut afaceri dubioase

80086189

Lista cu afaceri dusbioase ale Commerzbank nu se mai termină: instituția financiară s-ar fi folosit de rambursări de taxe după efectuarea între anii 2003 și 2008 a unor tranzacții suspecte cu acțiuni. Cu toate acestea, nu există dovezi care să ateste abatarea sistematică a băncii de la prevederile legale.

Commerzbank este, potrivit rapoartelor din presă, implicată în mai multe afaceri dubioase cu acțiuni decât se credea anterior. Într-un raport intermediar de cercetare al companiei de audit PWC se regăsesc doar câteva indicii potrivit cărora banca ar fi dezvoltat între anii 2003 și 2008 așa numite afaceri Cum-Cum, după cum spun cei de la Frankfurter Allgemeine Zeitung. Anchetatorii s-ar fi întâlnit și cu afaceri de tip Cum-Ex, care după părerile aproape unanime ale celor din domeniu sunt ilegale. Această informație a fost raportată de Handelsblatt.

Nu reprezintă însă nici un fel de comportament ilegal sistematic din partea Commerzbank, spun cei de la FAZ. În consecință nu s-au găsit cazuri individuale între anii 2008 și 2011, când statul era acționar.

O purtătoare de cuvânt a băncii a confirmat informațiile, subliniind faptul că, Commerzbank investighează încă de la finalul anului 2015 afaceri ce au avut loc între anii 2003 și 2011 și prezintă în același timp un raport intermediar către autoritățile fiscale.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Commerzbank-machte-dubiose-Geschaefte-article17640836.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 3