Commerzbank începe anul prost

c98ed7f3cf9854fda5fc70ae577b0fa1

Dezamăgire la Commerzbank: dobânzile reduse și crizele de pe piețele de capital afectează serios a doua cea mai mare bancă din Germania. Profitul se reduce în primele trei luni ale anului cu mai bine de jumătate.

Commerzbank a câștigat semnificativ mai puțin în primul trimestru al acestui an datorită fluctuațiilor de pe piață și a dobânzilor extrem de reduse practicate de Banca Central Europeană. Pentru restul anului instituția ne prezintă prognoze moderate.

Având în vedere un prim trimestru, compania se va ambiționa puternic pentru a atinge rezultatul concernului din anul 2015, se mai spune într-o declarație de presă a Commerzbank AG. Fostul CEO Martin Blessing, care a predat ștafeta la începutul acestei luni către Martin Zielke a dat tonul deja la adunarea generală din aprilie pentru așteptări moderate față de rezultatul acestui an. În anul 2015 instituția financiară a raportat un profit de 1,06 miliarde de euro.

Un broker a declarat față de cifrele Commerzbank că la prima vedere sunt în conformitate cu așteptările. S-a decis deja adoptarea unei perspective moderate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Commerzbank-startet-schwach-ins-Jahr-article17606751.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 8