Commerzbank își majorează capitalul peste noapte

53725361

Commerzbank își majorează capitalul peste noapte

Commerzbank a avut nevoie doar de puține ore pentru a găsi cumpărători pentru 100 de milioane de acțiuni noi. Astfel banca ce a fost salvată acum câțiva ani de către stat din fața falimentului își majorează rezerva subțire de capital. Guvernul federal care este încă cel mai mare acționar nu a dorit să participe.

Commerzbank a găsit deja proprietar pentru acțiunile noi emise luni într-o surprinzătoare acțiune de majorare de capital, spune un insider. Toate documentele au fost inscripționate, a declarat o eprsoană familiarizată cu procesul. Prețul rămâne încă deschis. Banca a anunțat că dorește să obțină 1,4 miliarde de euro capital proaspăt de pe burse.

Peste noapte până la 113,85 milioane de noi acțiuni ar treui plasate pe piață, reprezentând zece procente din capitalul de bază al instituției. Astfel Commerzbank reacționează la cerințele tot mai ridicate din partea supraveghetorilor și investitorilor. În ultimii ani Commerzbank a colectat mai multe miliarde prin creșteri de capital pentru a returna ajutoarele de stat primite în timpul crizei financiare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Commerzbank-erhoeht-ihr-Kapital-ueber-Nacht-article14993706.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 64