Commerzbank plătește primele dividende din 2007

01021dce15289d840e9174d7b9afebe8

Cu un sfert de milion de noi clienți, Commerzbank ajunge după cinci ani din nou la un profit de miliarde. De asta vor profita și acționarii, pentru prima dată de la criza financiară vor există chiar și dividende. Cursul acțiunilor a determinat în mare parte acest lucru.

Cu un profit de miliarde în spate, Commerzbank plătește acum pentru prima dată din anul 2007 dividende către acționari. Profitul net al celui de-a doua bănci ca mărime din Germania, s-a mărit de patru ori în ultimul an pentru un total de 1,06 miliarde de euro și a depășit astfel proprile așteptări, dar și prognozele analiștilor.

Anul 2015 a arătat faptul că strategia instituției și punerea ei în aplicare au fost încununate de succes. CEO-ul instituției, Martin Blessing, a tras această concluzie după ce instituția pe care o conduce a înregistrat primul său profit de peste un miliard din ultimii cinci ani.

Mult au trebuit să aștepte acționarii după dividende din partea acestei bănci puternic afectate de criza financiară. Va fi achitată suma de 20 de cenți pe fiecare hârtie de valoare, după cum a promis deja Blessing în toamna anului trecut. În comerțul pre-bursier acțiunile Commerzbank au marcat un plus de zece procente.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Commerzbank-zahlt-erste-Dividende-seit-2007-article16981411.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 40 = 45