Commerzbank reacționează la scurgerea de date

Caprivi-1

O acțiune a Commerzbank ce nu o vezi în fiecare zi: instituția financiară schimbă mii de carduri de credit, pentru a împiedica un posibil abuz. Visa și Mastercard au avertizat instituția germană.
După o scurgere masivă de date la un ofertant de servicii, Commerzbank a fost nevoită să schimbe 15.000 de carduri de credit. Un purtător de cuvânt al Commerzbank a declarat că, cardurile de credit au fost schimbate ca o măsură preventivă, pentru că un ofertant de servicii i-a informat de faptul că ar ptuea fi vorba de abuzuri asupra acestora.

S-au primit avertizări din partea organizației deținătoare a sistemului, că anumiți terți ar fi ajuns fără drept în posesia unui număr mare de carduri de credit, se spune într-o scriere a Commerzbank către clienții afectați ai băncii. Pentru a preveni pericolul abuzurilor, cardurile de credit au fost schimbate.
Cu toate acestea, cele 15.000 de carduri de credit nu reprezintă decât o mică parte din totalul cărților de credit, pe care Commerzbank le-a oferit celor două milioane de clienți privați ai săi. Avertizarea a fost primită și de către alte bănci, dar este neclar dacă acestea au ales să efectueze schimbarea cardurilor afectate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Commerzbank-reagiert-auf-Datenleck-article16811356.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 30