Commerzbank taie bonusurile angajaților

IMG_1380

Deși compania o duce pește așteptări, există în continuare o pierdere substanțială: Commerzbank trebuie să se mulțumească pentru anul 2016 cu o scădere a profitului. Acest lucru produce consecințe pentru beneficiile angajaților.

Angajații Commerzbank trebuie să accepte reduceri substanțiale ale salariilor. A doua cea mai mare bancă germană a redus fondul de compensații variabile cu 100 de milioane de euro anul trecut, spune directorul financiar Stephan Engels. Cu siguranță nu este un mesaj frumos. Dar este logic. Pentru că remunerația variabilă se orientează după performanța concernului.

Pentru anul 2015 Commerzbank a alocat 330 de milioane de euro, pentru acest an banca a înregistrat un profit de fix 1,1 miliarde de euro. Dar având în vedere dobânzile care se mențin reduse și a împrumuturilor problematice profitul anului 2016 a scăzut la doar 279 milioane de euro.

Motivul principal a fost reprezentat de condițiile dificile de pe piață și dobânzile negative, care au avut un impact dureros asupra veniturilor din dobânzi, spune directorul concernului care a fost instalat pe poziție anul trecut în mai, Martin Zielke.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Commerzbank-kuerzt-Mitarbeitern-die-Boni-article19694456.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 10