Commerzbank taie mii de locuri de muncă

3fd30871bf47aeb587f65dd31ea99329

Este oficial: Commerzbank vrea să reducă mii de locuri de muncă în următorii ani. Prin aceste tăieri a doua cea mai mare instituție financiară din Germania vrea să minimizeze, printre altele, efectele dobânzilor minime.

Măsuri drastice la Commerzbank, unde în cadrul restructurării, o bancă slabă din punct de vedere al randamentelor va pierde în următorii ani fiecare al cincilea angajat. Strategia “Commerzbank 4.0” prevede eliminarea a 9600 de locuri de angajați dintr-un total de 45.000 de oameni cu normă întreagă. Consiliul de directori al instituției financiare care este locul doi în Germania ca mărime, condus de Martin Zielke, a prezentat consiliului de supraveghere planurile sale.

În domeniile considerate a fi de viitor vor fi create în același timp 2300 de noi locuri de muncă. Investment bankingul va fi redus în continuare și va fuziona cu departamentul de afaceri corporative, asfel din patru departamente vor rezulta doar două. Restructurarea va costa 1,1 miliarde de euro, explică banca. Pentru asta acționarii vor trebui să renunțe în continuare la dividende. Obiectivele de risc și randament rămân modeste, având în vedere ratele scăzute ale dobânzilor, care se mențin.

Ministerul German de Finanțe nu a dorit să ofere informații pe marginea acestui subiect. Guvernul federal german este cel mai mare acționar al instituției și deține 15% din capitalul acesteia. Directorul executiv, Martin Zielke, va prezenta vineri planurile, asupra cărora consiliul de directori s-a consultat timp de luni de zile împreună cu compania de consultanță McKinsey.

Într-o scrisoare către angajați el a descris o imagine sumbră: cele mai importante obiective fixate în 2012 nu au fost atinse și banca pur și simplu nu câștigă suficienți bani pentru a-și desfășura cu succes activitatea. Dobânzile reduse au făcut ca situația să fie și mai sumbră. Au fost cerute soluții rapide, așteptarea nu este o variantă. Pentru ca banca să devină profitabilă, trebuie luate măsuri drastice și imediate, se mai spune în scrisoare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Commerzbank-streicht-Tausende-Stellen-article18748436.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 − 31 =