Commerzbk, ilegal

Commerzbank

Commerzbank dă afară doi comercianți
Este vorba despre o încercare de înșelăciune într-o tranzacție din ianuarie. Commerzbank a dat afară doi comercianți de valute ca urmare a unei încercări de manipulare. Aceștia se presupune că s-au întâlnit ca să se pună de acord cu privire la tranzacționarea monedelor euro și zlot polonez, conform unui purtător de cuvânt al instituției financiare. Acest lucru a fost scos la iveală în cadrul unor controale interne.

Nici Banca, dar nici dealerii nu ar fi ajuns să beneficiee de pe urma acestei înțelegeri. Unul din angajați a fost disponibilizat în luna februarie, iar celălalt cu două săptămâni în urmă. Purtătorul de cuvânt a mai declarat că acest caz se consideră a fi unul izolat. Nu s-au dat însă detalii suplimentare cu privire la acordul efectuat de cei doi. Potrivit unor informații din interior, ar mai trebui concediați doi angajați, unul de la filiala din Londra, celălalt de la filiala din Frankfurt am Main.

Peste tot în lune sunt în desfășurare investigații în ultimii doi ani de zile cu privire la manipularea de către bănci a ratelor de schimb pe piața valutară. În general, peste 30 de bancheri au trebuit să renunțe la nivel mondial la locurile lor de muncă din cauza complicațiilor apărute datorită tranzacțiilor necorespunzătoare. Commerzbank nu s-a aflat până acum în centrul atenției acestor investigații, așa cum s-a întâmplat în cazul Deutsche Bank. Agenția germană de reglementare financiară BaFin a cerut o investigație de lungă durată, iar șeful acesteia, Raimund Röseler, a declarat că ceea ce s-a găsit nu este deloc liniștitor.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/commerzbank-suspendiert-zwei-devisenhaendler-wegen-manipulation-a-970932.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + = 14