comorile literare

622x350

Biblioteca britanică pune comorile literare online
Sute de resurse literare, cele mai valoroase ale Bibliotecii Britanice, de la primele scrieri și desene, “ Bronte Sisters “, la un proiect timpuriu a lui Oscar Wilde, ” Importanța de a fi Earnest” ,au fost postate on-line. Site-ul nou al Bibliotecii, prezentat vineri, oferă versiuni digitale ale 1.200 de manuscrise, jurnale și scrisori ale scriitorilor, Romantic și Victorian, inclusiv Charles Dickens, William Wordsworth și Jane Austen.

Printre cele mai importante, se găşte o carte in miniatura din 1826 , care conține o scurtă poveste ilustrată cu desene mici de Charlotte Bronte pentru sora ei mai mica Anne. Cartea reprezintă primul efort de a scrie cunoscut a lui Charlotte, și conține semne că surorile Bronte au început să inventeze împreună, propria aventură de poveste.
Colectia are de asemenea, documente originale ale autorilor despre vremurile în care au trăit- cum ar fi decupaje din ziare și un afiș de teatru din 1838 pentru ” Oliver Twist ” – pentru a aduce perioada la viață pentru cititori.

http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=313001372

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1