Compania aeriană rusă foarte iubită de turiștii din Rusia, Transaero, în fața falimentului

62026665
Compania aeriană rusă foarte iubită de turiștii din Rusia, Transaero, vrea să își anuleze în următoarele zile zborurile către Europa. Falimentul companiei aeriene este iminent. Iar o presiune foarte mare este pusă de o datorie uriașă. Chiar și ajutoarele statului sunt inutile.

Transaero, care este după Aeroflot a doua cea mai mare companie aeriană din Rusia, este acum pusă în fața unui faliment iminent, datorită unei datorii uriașe de 3,4 miliarde de euro.

Un faliment este singura posibilitate, spune ministrul economiei, Alexei Uliukaiev, pentru agenția Interfax. Liderul de piață rus, Aeroflot, a renunțat la preluarea companiei private, după ce acționarii acesteia nu au reușit să adune pachetul necesar de 75% plus o acțiune.

Autoritățile de la Moscova au stabilit că zborurile externe, printre altele către München, Berlin sau Frankfurt am Main să fie anulate începând cu data de 5 octombrie, renunțându-se apoi și la cele interne, odată cu data de 15 octombrie. Deja de joia viitoare Transaero va înceta vânzarea de bilete. Ca cei mai mari creditori ai companiei, marile bănci VTB și Sberbank, au anunțat că se va depune curând o cerere de insolvență.

Compania fondată în anul 1991 a fost iubită de turiștii ruși, pentru că a oferit zboruri accesibile către destinații populare din străinătate. Aceasta a operat în ultima vreme cu o flotă de peste 100 de aparate de zbor, care după estimările experților s-a dovedit prea scump de întreținut.

În acord cu dificila criză financiară, linia aeriană a zburat în prima jumătate a anului 2015 înregistrând o pierdere de 8,5 miliarde de ruble (116 milioane de euro). Deja de anul trecut guvernul a susținut compania aeriană cu o garanție de peste nouă miliarde de ruble.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Russlands-zweitgroesste-Fluglinie-vor-dem-Aus-article16063276.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 − 57 =